Bizarr ötlettel álltak elő a miskolci civilek: ide tedd a konzultációs ívedet!

Megosztás

November végén indult egy újabb nemzeti konzultáció, ezúttal a szuverenitás (vagy ahogy egyesek nevezik, szuveneritás) témakörében. Sokan, sokféleképpen viszonyulunk az ilyen felmérésekhez, de a korábbi konzultációk eredménye azt mutatja, hogy a közel 8 milliós választópolgárok több mint 80%-a nem küldi vissza ezeket íveket.

Ebben a konzultációs körben új színként jelent meg az aHang és az Egységes Diákfront kezdeményezése, akik azt tűzték a zászlajukra, hogy egymillió darab vissza nem küldött konzultációs ívet összegyűjtenek össze. Ez az akciójuk szorosan kötődik az október végén lefolytatott 7IGEN-es népszavazásukhoz, ahol az emberek véleményét az egyre romló magyar közoktatás helyzetéről kérték ki.

Most a civilek azt mondják, hogy minden vissza nem küldött konzultációs ívvel egy szavazatot adhatunk le az oktatásért, megmutathatjuk, hogy fontosabb dolgokról kellene konzultálni. De ez az akció arra is jó lesz, hogy nem mondhatja majd a kormány a 10-20%-nyi visszaküldött konzultációs ívre, hogy a magyarok 97%-a egyetért a kormány véleményével, ahogy azt a legutóbbi alkalommal tette.

Miskolcon is számos civil szervezet és sok önkéntes csatlakozott az aHang konzultációs ív gyűjtő kampányához, a gyűjtőpontok listáját a kampány oldalán lehet megtalálni. Ám az egyik talán legbizarrabb gyűjtőpont egy átalakított kuka lett. A speciális konzultációsív-gyűjtő edényt a legutóbbi régiségvásáron mutatta be Sikoparija Lujza, az aHang borsodi koordinátora a Padtársak és a Helyi Civilek Szövetsége önkéntesei társaságában.

A gyűjtőedényt úgy alakították ki, hogy minél több ember számára hozzáférhető legyen, de az edényben gyűlő konzultációs ívek biztonságban legyenek. A bedobó nyílását lekorlátozták úgy, hogy nagyjából egy postaláda nyílásának megfelelő résen lehet bedobni az borítékokat, és napi ürítéssel biztosítják, hogy a íveket minél hamarabb begyűjtsék. Így amellett, hogy a konzultációs ív (és kiegészítő borítékok, stb…) a lehető legjobban hasznosul, megőrzi a kukába dobás spirituális élményét.

z edényt most Miskolcon a Széchényi út 35. szám alatti kapualjban helyezték el, közel a villanyrendőrhöz, így bárki hétfőtől-szombatig 8:00-20:00 óráig használhatja azt. A gyűjtés 2024. január 10-ig tart azoknak is, akik a válaszborítékban postára adják a konzultáció kérdéseire adott válaszaikat, de azoknak is, akik nem szeretnének élni a konzultáció ezen lehetőségével.

Szerző: Gyenes Gábor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek